SEAT ISI DEZVALUIE POTENTIALUL DIGITAL LA MOBILE WORLD CONGRESS

/Compania își prezintă progresele în domeniul conectivității, inclusiv, între altele, un asistent predictiv, un sistem pentru previziuni de trafic în timp real și o funcţie pentru puncte de interes de-a lungul rutei de navigaţie
/Un simulator va prezenta experiența de condus în mașinile conectate ale viitorului
/Experții vor discuta rolul pe care tehnologiile auto și mobilitatea le vor juca în următorii ani
/SEAT va prezenta un prototip electric care va participa la un proiect pilot de car-sharing intern din Barcelona
/Președintele SEAT, Luca de Meo, va susține o conferință de presă la standul SEAT în 27 februarie, ora 12:30

small_GRADERIA (700x525).jpg 


SEAT își dezvăluie potențialul digital la următorul Mobile World Congress. Compania, aflată la a treia participare consecutivă la acest congres, va prezenta în premieră un stand propriu cu o abordare ambițioasă. Conectivitatea, funcția SEAT ID de accesare a ecosistemului digital al mărcii, un prototip de mașină electrică și discuții cu experții în noile tehnologii vor fi principalele teme ale prezenței mărcii la Congres, toate acestea putând fi experimentate în cadrul standului de 500 m2 din hala 3 a salonului.


Zona principală a standului va găzdui un impresionant simulator de prezentare a tehnologiilor dezvoltate de companie, care introduc o nouă formă de interacțiune între mașină, șofer și mediul înconjurător. Urmărind obiectivul de a deveni lider în domeniul conectivității auto, compania creează un întreg ecosistem digital accesat prin SEAT ID, cu ajutorul căruia compania încearcă să personalizeze și să îmbunătățească experiența de utilizare.


După ce își configurează telefoanele mobile, vizitatorii standului SEAT se pot așeza la volanul unui simulator virtual, unde, pe un ecran de 88 inchi, pot încerca aplicațiile și funcțiile on-demand dezvoltate de către companie. Un asistent predictiv ajută șoferii să își optimizeze timpul, le anticipează nevoile și oferă automat sugestii în funcție de context. Previziunile de trafic în timp real, punctele de interes (restaurante, magazine, ateliere auto etc.) și sugestiile în funcție de modificările condițiilor de trafic sunt doar câteva dintre funcțiile incluse în ecosistemul digital al companiei. Cum ar fi să nu mai întârzii niciodată la serviciu pentru că mașina te ghidează la fiecare pas?


Până la integrarea tuturor acestor aplicații la bord, SEAT va oferi aceste funcții prin intermediul unui dongle, un dispozitiv care permite mașinilor neconectate la tehnologii digitale (precum cele vândute în trecut) să acceseze serviciile de conectivitate care vor fi incluse în mașinile conectate. Astfel, șoferii mașinilor mai vechi pot începe să experimenteze aceste tehnologii cu mult timp înainte ca mașina conectată să devină disponibilă.


Prototipul electric
Pe lângă evoluțiile privind conectivitatea, SEAT mai prezintă un prototip electric la MWC. Mașina va fi folosită pentru a testa posibilitățile acestei tehnologii prin intermediul unui serviciu de car-sharing în Barcelona. De fapt, în următoarele câteva săptămâni, SEAT va folosi această mașină pentru a implementa un proiect pilot de car-sharing pentru angajați în acest oraș. Utilizatorii vor accesa serviciul cu ajutorul tehnologiei Digital Access, dezvoltată pentru medii economice partajate, care permite înlocuirea unui buton fizic cu un telefon mobil.


SEAT Talks
A treia zonă a standului SEAT va fi dedicată SEAT Talks, un program de discursuri în care mai mulți vorbitori vor discuta rolul tehnologiilor în domeniul mobilității și industriei auto, într-un spațiu al discuțiilor deschise și constructive, dedicate mobilității și noilor modele de afaceri. Între participanți se numără experți internaționali renumiți precum Johann Jungwirth, Chief Digital Officer al Volkswagen AG; Vicent Rosso, general manager al BlaBlaCar în Spania; profesorul Enrique Dans de la Universitatea IE sau Max Krasnykh și Nadav Zohar de la Gett.


Pe lângă acești vorbitori, între alți participanți s-au numărat membrii SEAT Easy Mobility, o echipă interdisciplinară implicată în studiul viitoarelor soluții de digitizare și de cercetare și dezvoltare, relații cu clienții și noi domenii de afaceri. Această echipă pregătește compania pentru provocările cu care sectorul auto se va confrunta în următorii ani în ceea ce privește electrificarea, digitizarea, noile servicii de mobilitate și mașinile conectate, și vor prezenta contribuțiile SEAT în fiecare domeniu. De asemenea, unele dintre start-up-urile cu care SEAT colaborează pentru dezvoltarea tehnologiilor viitorului își vor prezenta proiectele în zona standului dedicată în acest scop.


4YFN și YOMO

Prezența SEAT la MWC nu se limitează la salonul principal. Marca va participa, de asemenea, la întâlnirea 4 Years From Now (4YFN) pentru start-up-uri, unde compania va beneficia de un spațiu pentru recrutarea de profesioniști talentați din mediul tehnic. În plus, deplasările în oraș ale VIP-urilor și vorbitorilor de la MWC și 4YFN se vor face cu mașinile companiei.


Pe lângă aceasta, SEAT va mai participa la evenimentul Youth Mobile Festival (YOMO), una dintre noutățile următoarei ediții a MWC, care va permite unui număr de peste 20.000 de elevi cu vârste între 10 și 16 ani din întreaga Spanie să se familiarizeze cu știința și tehnologia. Compania le va oferi oportunitatea să privească Barcelona în 4D, prin intermediul unui sistem de realitate augmentată.


În plus, SEAT va mai fi prezent și la standul Sunhill, companie specializată în soluții de plată mobilă. Trei mașini SEAT echipate cu tehnologie FullLink se vor afla la dispoziția vizitatorilor pentru a prezenta modul în care tehnologia conectivității auto funcționează în combinație cu sistemul mobil Travipay de rezervare și plată a parcărilor.


Prezența complexă a SEAT la următoarea ediție a Mobile World Congress ilustrează măsura în care transformarea digitală a companiei va poziționa mașinile conectate în centrul experienței de conducere, reflectând țelul acesteia de a deveni unul din principalii furnizori de soluții facile de mobilitate.