TOPCAR Transilvania, partener de mobilitate Lights On Romania 2019

Lights On Romania, editia a2-a, Cluj Napoca, Romania
TOPCAR - Lights On Romania

Suntem bucuroși că avem ocazia să fim parteneri de mobilitate la a 2-a ediție a evenimentului Lights On Romania, o inițiativă menită să aducă instalații artistice care au la bază lumina în spațiul public.

Instalațiile pe care artiștii selectați de echipa Lights On Romania le prezintă în spațiul public și privat vin cu povești menite să aducă în atenția tuturor conștientizarea unor probleme mai mari sau mai mici cu care ne confruntăm în moduri distincte.

Artiști străini și artiști români, cunoscuți sau necunoscuți publicului larg, expun lucrări aclamate la scară globală sau în premieră în Cluj-Napoca, orașul care se transformă pentru al doilea an la rând într-o veritabilă galerie de artă contemporană la scară mare. Spațiile de expunere sunt și ele extrem de diverse, atât ca amplasament, cât și ca ofertă, unul dintre scopurile evenimentului fiind reactivarea spațiilor urbane.

Astfel, dacă anul trecut, la prima ediție, clujenii și nu numai au fost luați prin surprindere de instalații interesante regăsite în biserici (Museum of the Moon – Biserica Piaristă) sau curți interioare (Endless Light Column), în acest an evenimentul capătă mai mult curaj și duce instalații de lumină deasupra străzii (Strada Potaissa), în incinta unor clădiri emblematice sau chiar și pe unele clădiri extrem de populare (Biblioteca Județeană Octavian Goga) și multe altele într-un demers captivant de reconectare personală cu orașul.

Tururi ghidate conduse de ghizii de la Cluj Guided Tours vor conecta seară de seară doritorii cu instalațiile de lumină și poveștile lor. Și vor opri de această dată și în fața vitrinelor în care sunt expuse instalații ale tinerilor artiști clujeni.