UN AN MARCAT DE FOARTE MULTE PREMII PENTRU SEAT


Numeroase aprecieri la nivel internaţional
 
  • În ultimele 12 luni, compania a primit peste 50 de premii, care confirmă evoluţia excelentă a mărcii din anul precedent
  • Cea mai mare ofensivă de produse din istoria mărcii aduce mărcii 27 de premii în mai multe ţări europene şi nominalizarea noii Ibiza în finala premiului ‘Car of the Year 2018’, pentru prima dată în istoria mărcii SEAT.
  • Premiul ‘Connected Car 2017’ la categoria ‘Pioneer’ a grupului editorial Axel Springer aduce recunoaştere eforturilor depuse de marcă în privinţa digitalizării
  • Preşedintele SEAT, Luca de Meo, a obţinut patru premii prestigioase pentru managementul mărcii şi pentru calităţile sale de leadership
un-an-marcat-de-foarte-multe-premii-pentru-seat 
 
Barcelona, ianuarie 2018. - SEAT a obținut 53 de distincţii pe parcursul anului 2017, reprezentând încununarea a 12 luni foarte importante pentru viitorul acestui producător auto. Acestea reflectă totodată tendințele pozitive care marchează în prezent compania. În acest sens, analiştii de piaţă şi mai multe organizaţii şi publicaţii renumite în lume au confirmat performanţele mărcii SEAT în diferitele aspecte ale activităţii sale.

 
Dintre cele peste 50 de premii primite de companie, 10 se remarcă în mod deosebit pentru prestigiul şi valoarea pe care le deţine SEAT în industrie la nivel global. Patru dintre acestea au fost acordate Preşedintelui SEAT, Luca de Meo, pentru activitatea sa exemplară de management al companiei. Sub conducerea sa, SEAT a obţinut cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, fiind una dintre mărcile cu cea mai rapidă creştere din Europa, o reuşită care nu a fost trecută cu vederea de comunitatea internaţională.
Luca de Meo a câştigat recent premiul ‘Best CEO in the Sustainable Automotive Industry 2018’ (Cel mai bun CEO în Industria Auto Sustenabilă 2018), una dintre cele mai prestigioase recunoaşteri din partea comunităţii globale de business, acordată de revista britanică European CEO. De asemenea, revista Automotive News Europe l-a distins cu bine-cunoscutul premiu ‘Eurostars Award CEO of the Year’ (Directorul Eurostars al anului), iar revista AutoRevista i-a acordat premiul ‘Executive of the Year’ (Directorul anului). Luca de Meo a mai primit premiul ‘Alumnus of the Year Award 2017’ (Absolvent al anului 2017) al Universităţii Bocconi, în virtutea creativităţii sale, a capacităţii sale de a crea valoare, de a explora şi investi în noi metode de management, printre altele.

 
Fabrica din Martorell s-a aflat de asemenea în centrul atenţiei în acest an. Eforturile companiei de a transforma unitatea aceasta de producţie într-o fabrică Smart , deschizătoare de drumuri pentru tehnologiile Industry 4.0, i-au adus premiul ‘Manufacturing Excellence Award 2017’ (Premiul pentru Excelenţă în Fabricare 2017) pentru înalta performanţă şi, mai ales, pentru managementul excelent al furnizorilor şi
logisticii interne. În plus, directorului departamentului de Calitate al mărcii SEAT, Joaquín Serra, a primit distincţia ‘Leader in Quality 2017’ (Lider în Domeniul Calităţii 2017) de la European Organisation for Quality (EOQ - Organizaţia Europeană pentru Calitate). Organizația a premiat munca lui Serra în calitate de manager al echipei care are rolul de a încuraja transformarea digitală a proceselor de producţie ale fabricii.
Celelalte premii importante au fost acordate pentru strategia Easy Mobility a companiei, care are menirea de a integra soluţii tehnice în automobile. În acest sens, strategia de mobilitate a mărcii SEAT a fost distinsă recent cu ‘World Smart City Award’ (Premiul Smart Urban) la Congresul Smart City Expo World şi cu titlul ‘Best Parking Solutions’ (Cele mai bune Soluţii pentru Parcare) acordat de revista The New Economy.
În ceea ce priveşte implicarea companiei în domeniul digitalizării autovehiculelor, experţii media europeni au acordat mărcii SEAT premiul ‘Smartbest 2017’ (Cele mai bune Soluţii Smart 2017), pentru că a fost prima marcă din Europa care a integrat asistentul vocal Amazon Alexa în autovehiculele sale. De asemenea, revista germană Auto Bild & Computer Bild a acordat mărcii spaniole titlul ‘Connected Car 2017’ (Automobilul conectat 2017) la categoria ‘Pioneer’ (Pionierat). Cele două publicaţii principale ale grupului editorial Axel Springer, care prezintă anual un premiu pentru cele mai bune inovaţii pentru automobilul conectat, au apreciat eforturile mărcii SEAT în domeniul digitalizării auto, deoarece a fost primul producător care a lansat tehnologia de integrare a smartphone-urilor compatibilă cu iOS (CarPlay) şi Android (AndroidAuto) şi pentru că a integrat Amazon Alexa în autovehiculele din producţia de serie. Marca ia în primire premiul la Consumer Electronics Show 2018, cea mai importantă expoziţie pentru tehnologia de consum, organizată la începutul lunii ianuarie în Las Vegas.
 
Ofensivă de produse foarte apreciată şi finalist la ‘Car of the Year 2018’
În cadrul celei mai mari ofensive de produse din istoria sa, marca a lansat recent două noi modele, Ateca şi Arona. De asemenea, marca a actualizat două modele clasice, Ibiza şi Leon. Extinderea şi reînnoirea gamei au crescut vânzările cu peste 13% în 2017 şi, de asemenea, au poziţionat SEAT între mărcile cu cea mai mare creştere în Europa. Această creştere a fost, de asemenea, încununată cu aproape 30 de premii în ţări precum Anglia, Franţa, Germania, Austria, Republica Cehă, Portugalia, Spania şi Turcia.
 
Astfel, noul SEAT Ateca şi noul SEAT Ibiza au primit cele mai multe premii, 9 şi respectiv 11.
SEAT Ateca a câştigat premii importante, precum ‘SUV of the Year’ (SUV-ul anului) oferit de publicaţia auto franceză Auto Moto şi titlul de cel mai bun SUV compact, din partea publicaţiei auto britanice ‘What Car?’.
 
Suplimentar pentru distincțiile acordate pentru designul său deosebit, Ibiza a fost inclusă pentru prima dată pe lista scurtă a prestigiosului premiu ‘Car of the Year 2018’ (Maşina Anului 2018). Modelul iconic al mărcii SEAT a primit, de asemenea, premiul ‘Most Technological Car (Automobilul cu cel mai Ridicat Nivel de Tehnologie) pentru 2017, oferit de grupul de publicaţii Axel Springer. De asemenea, modelul Alhambra a obţinut două
premii, de la revistele germane Auto Bild şi AUTO Straßenverkehr, iar Arona a primit încă două premii de la grupul de publicaţii Hears, plus două distincţii de la publicaţia cehă Motorvize. Iar revista ‘What Car?’ a premiat modelul SEAT Leon la categoria ‘Best Buy’ (Cea mai bună Achiziţie).
 
Lista completă de premii
1. ‘What Car?’ Premii 2017 (Marea Britanie): SEAT Ateca – ‘Best Small SUV’ (Cel mai bun SUV de Talie Mică)
2. ‘What Car?’ Premii 2017 (Marea Britanie): SEAT Leon – ‘Best buy’ (Cea mai bună Achiziţie)
3. Institutul pentru angajatori de top (Spania): SEAT – ‘Best company to work for in Spain’ (Cel mai bun Angajator din Spania)
4. Consiliul Oraşului Barcelona (Spania): SEAT – ‘Barcelona Award to the Innovative Company in Conciliation and Working Time’ (Premiul Barcelonei pentru Companii Inovatoare în Domeniul Concilierii şi Programului de Lucru)
5. Carro do Ano (Portugalia): SEAT Ateca – ‘Crystal Steering Wheel Trophy’ (Trofeul Volanul de Cristal)
6. Auto Bild Allard (Germania): SEAT Alhambra – ‘Leading Import in the Category All-wheel Vans’ (Lider Importuri la categoria Van-uri cu Tracţiune Integrală)
7. Auto Moto (Franţa): SEAT Ateca – ‘SUV of the Year’ (SUV-ul Anului)
8. Red Dot Awards (Internaţional): SEAT Ibiza – ‘Product Design 2017’ (Designul de Produs 2017)
9. Grupul Schibsted Classified Media (Spania): SEAT Ateca – Car of the Year Schibsted Motor Awards (Maşina Anului în cadrul premiilor Grupului Editorial Schibsted)
10. Asociaţia Jurnaliştilor din Turcia: SEAT Ateca – ‘Nomination Car of the Year in Turkey’ (Nominalizare pentru Maşina Anului în Turcia)
11. Autocar (Marea Britanie): SEAT Ateca – ‘Autocar Game Changer Award’ (Premiul pentru Inovaţie)
12. Salonul Internaţional pentru Logistică din Barcelona (Spania) SEAT – ‘SIL Award for Efficient Logistics and Technological Innovation’ (Premiul Salonului pentru Logistică şi Inovaţie Tehnică)
13. Grupo Automoción Press (Spania): SEAT Ateca – ‘Renting and Fleet Car of the Year 2017’ (Automobilul anului 2017 pentru companii de închiriere şi flote auto)
14. Vocento (Spania): SEAT Ateca – ‘A 6-a ediţie Mujer Hoy Motor Awards’
15. Asociaţia Oficială a Inginerilor din Industria Cataloniei (Spania): SEAT – ‘Industry 4.0 Award Special Mention to People’ (Tehnologia Industry 4.0 - Menţiune specială pentru personal)
16. Grupo CEGOS (Spania): SEAT – Premiul ‘Cegos con Equipos&Talento 2017’ pentru bune practici în domeniul Training şi dezvoltare
17. Forum Industry 4.0 (Spania): SEAT – ‘Forum Industry 4.0 Award Special Mention to People’ (Forumul Industry 4.0 - Menţiune specială pentru personal)
18. Capital Humano (Spania): SEAT – Premiile ‘Capital Humano’ - Menţiune specială pentru training în domeniul Industry 4.0 - Categoria Strategie de training şi dezvoltare
19. Eventoplus (Spania): SEAT – Premiile ‘Eventoplus’ pentru cea mai bună prezentare la un Salon de profil
20. Auto Express (Marea Britanie): SEAT Ibiza – Câştigător Auto Express’ - Categoria Autovehicule noi
21. Revista Automotive News Europe (Internaţional): Luca de Meo – Premiul ‘Eurostars Award’ - Directorul anului
22. AMETIC (Spania): SEAT – Premiul 2017 pentru promovarea Tehnologiei de Informare şi Comunicare în companiile spaniole
23. AUTOStraßenverkehr (Germania): SEAT Alhambra – ‘Family Car of the Year 2017’ (Maşina de familie a anului 2017)
24. Consiliul German pentru Design (Germania): SEAT Ibiza – ‘Winner Exterior Volume Brand Automotive Brand Awards 2017’ (Câştigătorul premiului pentru design exterior - categoria Marcă de Volum 2017)
25. Consiliul German pentru Design (Germania): SEAT Ibiza – ‘Best of Best Interior Volume Brand Automotive Brand Awards 2017’ (Premiul pentru cel mai bun design interior - categoria Marcă de Volum 2017)
26. Parkers (Marea Britanie): SEAT Ibiza – ‘Best First Car Winner Parkers New Car Awards 2018’ (Cel mai bun automobil nou 2017)
27. Universitatae Bocconi (Internaţional): Luca de Meo – ‘Alumnus of the Year Award 2017’ (Fostul absolvent al anului 2017)
28. El Mundo (Spania): Francisco Javier García Sanz – ‘Automotive Personality Award 2017’ (Personalitatea anului 2017 în industria auto)
29. Congresul Internaţional Smart City Expo (Internaţional): SEAT – ‘World Smart City Award’ (Premiul smart urban)
30. Universitatea Tehnică Berlin şi Universitatea Tehnică Aachen (Internaţional): SEAT – ‘Manufacturing Excellence Award’ (Premiul pentru Excelenţă în Fabricare)
31. AutoRevista (Internaţional): Luca de Meo – ‘Executive of the Year’ (Directorul anului)
32. Organizaţia Europeană pentru Calitate (Internaţional): Joaquín Serra – ‘Leader of Quality 2017’ (Liderul în domeniul calităţii 2017)
33. Club Marketing Barcelona (Spania): Gabriele de Palma – ‘Marketing Leaders Awards 2017’ (Premiile pentru liderii în domeniul marketingului 2017)
34. Human Resources Observatory (Spania): SEAT – ‘Healthy Company Award’ (Premiul pentru stabilitatea companiei)
35. Motorvize.cz (Republica Cehă): SEAT Arona – ‘Motorvize Fans Award 2017’ (Premiul Fanilor Motorvize 2017)
36. ARBÖ (Austria): SEAT Ibiza – ‘Große Österreichische Automobilpreis Car of the Year Award 2017’ (Marele Premiu Auto al Austriei - Maşina Anului 2017)
37. Axel Springer (Spania): SEAT Ibiza – ‘Special Award to the most technological car at the Axel Springer Motor Awards 2017’ (Premiu special pentru automobilul cu tehnologia cea mai avansată, în cadrul Premiilor Axel Springer Motor 2017)
38. Consiliul German pentru Design (Germania):: ‘Excellent Product Design Transportation’ (Design Excelent în domeniul Transport)
39. AEGFA (Spania): SEAT Ateca – ‘Fleets Award 2017’ (Premiul pentru Flote Auto 2017)
40. Asociaţia Presei Sport din Las Palmas şi Tenerife (Spania): SEAT Arona – ‘Best Car of the Canary Islands 2018’ (Cea mai bună Maşină a Insulelor Canare 2018)
41. APMC (Spania): SEAT Ibiza – ‘Best Car of the Year in Catalonia’ (Cea mai bună Maşină a Anului în Catalonia)
42. Human Resources Observatory (Spania): SEAT – ‘Best Communication Plan at Healthy Company Awards’ (Premiile pentru cel mai bun Plan de Comunicare în cadrul Premiilor pentru stabilitatea companiilor)
43. Car and Driver (Spania): SEAT Arona – ‘Best SUV of 2018’ (Cel mai bun SUV al Anului 2018)
44. Auto Bild & Computer Bild (Germania): SEAT – ‘Connected Car Award 2017’ (Premiul Automobilul Conectat 2017)
45. El Vigía (Spania): SEAT – ‘Best Initiative in Logistics Quality Award’ (Cea mai bună Iniţiativă în cadrul Premiilor pentru Calitate în Logistică)
46. ABC (Spania): SEAT Ibiza – ‘Best Car of the Year 2018’ (Cea mai bună Maşină a Anului 2018)
47. Asociaţia Jurnaliştilor Auto din Finlanda (Finlanda): SEAT Ibiza – ‘Car of the Year in Finland 2018’ (Cea mai bună Maşină a Anului 2018 în Finlanda)
48. Motorsiden (Danemarca): SEAT Arona – ‘Car of the Year in Denmark 2018’ (Cea mai bună Maşină a Anului 2018 în Danemarca)
49. Autobest (Internaţional): SEAT – ‘Smartbest 2017’ (Cele mai bune soluţii Smart 2017)
50. Revista European CEO Magazine (Internaţional): Luca de Meo – ‘Best CEO in the Sustainable Automotive Industry 2018’ (Cel mai bun CEO în industria auto sustenabilă 2018)
51. Newspress (Spania): SEAT – ‘José Gómez Mar Award for Best Communication Plan’ (Premiul José Gómez Mar pentru cel mai bun Plan de Comunicare)
52. IQS (Spania): SEAT – ‘J.D. Powers IQS Silver Award European/African Excellent Manufacturing Quality of the Audi Q3’ (Premiul J.D. Powers IQS Silver Auropa/Africa pentru Excelenţă în Calitatea Fabricării modelului Audi Q3)
53. Revista New Economy (Internaţional): SEAT – ‘New Economy Award Best Parking Solutions 2017’ (Premiul New Economy pentru Cele mai bune Soluţii pentru Parcare 2017)
 
SEAT este singura companie care concepe, dezvoltă, produce şi distribuie automobile în Spania. Membră a Grupului Volkswagen, multinaţionala are sediul la Martorell (Barcelona), exportă 81% dintre autovehiculele sale şi este prezentă în peste 80 de ţări, prin intermediul reţelei sale compuse din 1.700 de dealership-uri. În 2016, SEAT a obţinut un profit operaţional de 143 de milioane de euro, cel mai mare din istoria mărcii şi a atins un volum de aproape 410.000 de autovehicule vândute în întreaga lume.
Grupul SEAT are peste 14.500 de angajaţi specializaţi, la cele trei centre de producţie din Barcelona, El Prat de Llobregat şi Martorell, unde sunt fabricate modelele de succes Ibiza, Leon şi Arona. De asemenea, compania produce Ateca şi Toledo în Republica Cehă, Alhambra în Portugalia şi Mii în Slovacia.
Multinaţionala dispune de un Centru pentru Dezvoltare Tehnică, un adevărat „centru de know-how”, care reuneşte peste 1.000 de ingineri, a căror misiune este aceea de a dezvolta cel mai mare investitor industrial în cercetare, dezvoltare şi inovaţie din Spania. SEAT dispune deja în gama sa de autovehicule de cea mai nouă tehnologie de conectivitate şi este în prezent implicată în procesul global de digitalizare a companiei, în vederea dezvoltării mobilităţii viitorului.