SEAT ATECA, FINALIST AL PREMIILOR AUTOBEST 2017

small_SEAT-ATECA-033h (700).jpg 

/ Primul SUV al mărcii SEAT se numără printre cele mai bune cinci SUV-uri selectate pentru acest prestigios premiu

/ Modelul Ateca, cu versiunea X-Perience dezvăluită la Salonul Auto de la Paris, a fost deja desemnat Cel mai Bun Crossover în cadrul Auto Express New Car Awards din Marea Britanie

/ Cheia succesului: designul, caracteristicile tehnice, versatilitatea, sistemele inovatoare de asistenţă pentru șofer şi sistemele de conectivitate de ultimă oră

SEAT Ateca, care începând cu luna iunie a acestui an şi-a deschis deja portierele pe diferite pieţe europene, se numără printre cele 5 automobile nominalizate la prestigioasele premii europene AUTOBEST 2017, pentru care deliberează un juriu compus din 31 de jurnalişti de specialitate, reprezentând fiecare câte o ţară.

AUTOBEST se concentrează asupra designului, confortului, condusului facil, raportului preţ/calitate şi a reţelelor de service-uri, pentru a alege automobilul cu cele mai multe puncte, ca fiind cea mai bună opţiune de achiziţie pentru client.

Modelul câştigător va fi anunţat la mijlocul lunii decembrie, în urma testelor comparative şi a sesiunii finale de vot.

Această recunoaştere a modelului Ateca intervine într-un moment deosebit de important pentru companie. Transformarea digitală prin care trece compania SEAT coincide cu perioada în care aceasta îşi consolidează rezultatele financiare, pregătindu-se pentru cea mai mare ofensivă a sa de noi modele. După Ateca, SEAT va lansa încă trei noi modele în 2017: versiunea actualizată a modelului Leon, a cincea generație Ibiza şi noul crossover SEAT Arona.

SEAT progresează în direcţia profitabilităţii sustenabile şi se aşteaptă să încheie anul 2016 cu profit. Compania a reuşit un profit operaţional la jumătatea anului 2016 de 93 milioane de euro, ceea ce reprezintă un plus de 77% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Adiţional, este al patrulea an consecutiv în care cresc vânzările, în luna septembrie fiind livrate 312.900 de autovehicule.

small_SEAT-ATECA-064h (700).jpg 

SEAT Ateca: Un adevărat SUV compact şi sportiv

Nominalizarea modelului Ateca între cele mai bune modele all-rounder ale anului 2016 face ca primul SUV al mărcii spaniole să avanseze cu încă un pas în ceea ce priveşte acceptanţa de către clienţi, comenzile acestora depăşind deja peste 30.000 de unităţi.

În urma testelor de siguranţă Euro NCAP, modelul a primit în iunie cinci stele pentru designul său excelent, versatilitate şi performanţe. Rezultatele au fost extrem de bune la toate secțiunile, în ciuda creşterii numărului şi a stricteţii testelor, care se concentrează mai ales asupra protecției ocupanţilor adulţi şi copii, fără a uita nici de pietoni şi de sistemele de asistenţă pentru şofer.

SEAT Ateca dispune de o gamă largă de dotări opţionale, de motoare turbo pe benzină (TSI) şi turbo diesel (TDI), cu puteri între 115 CP şi 190 CP, cu tracţiune faţă sau integrală şi transmisie manuală sau automată DSG. Clienţii pot alege de la faruri Full-LED, la variate sisteme de asistenţă, precum inovatorul asistent pentru ambuteiaje Traffic Jam Assist sau noul Emergency Assist şi sisteme de infotainment de ultimă oră cu touchscreen de 8" şi sistem de conectivitate Full Link. XCELLENCE a fost adăugat în vârful gamei de linii de echipare obişnuite pentru modelele SEAT, pentru a-i satisface pe cei mai pretenţioşi clienţi ai mărcii.