NOUTATILE SEAT LA SALONUL AUTO FRANKFURT 2017

 

De pe internet, pe scenă SEAT își prezintă principalele atracții de la Salonul Auto de la Frankfurt, cu o săptămână înaintea deschiderii salonului

 

  • SEAT a dezvăluit principalele noutăţi ale mărcii într-un video exclusiv al conferinţei de presă online, cu o săptămână înaintea Salonului Auto de la Frankfurt.
  •  Leon CUPRA R, cel mai puternic model produs vreodată de SEAT
  •  Premiera mondială a noului SEAT: cea mai nouă creaţie a mărcii SEAT îşi va face prima apariţie publică la Salonul Auto, iar clienţii vor putea comanda maşina începând cu marţi, 12 septembrie 2017.
  • Alexa by Amazon, inovatorul asistent care poate fi utilizat prin comandă vocală, oferă cel mai înalt nivel de conectivitate şi cele mai sigure tehnologii
  • SEAT anunţă denumirile care au ajuns în runda finală pentru selectarea denumirii următorului SUV de talie mare
  • Eforturile mărcii SEAT în direcția energiei curate și eficiente au parcurs încă un pas înainte, odata cu apariția noului SEAT Ibiza 1,0 TGI, antrenat cu gaz natural (CNG)

 noutatile-seat-la-salonul-auto-frankfurt-2017

 Martorell, 09.04.2017. - Luca de Meo, Preşedintele SEAT, a dezvăluit reprezentanţilor media, prin intermediul conferinţei de presă online a mărcii, cele mai importante noutăţi care vor fi prezentate la Salonul Auto IAA (http://iaawebconference.seatprapp.com).

La această ocazie specială, în prima zi dedicată presei, modelele Arona şi Leon CUPRA R vor ocupa poziţiile centrale pe scenă şi vor fi prezentate în mod diferit. Marţi, 12 septembrie, la ora 12:15, conferinţa de presă a mărcii SEAT va fi găzduită de Luca de Meo, Preşedintele SEAT, care va prezenta cifrele realizate de companie, precum şi noua Arona, modelul Leon CUPRA R şi asistentul Alexa şi va anunţa public denumirile care intră în discuţie pentru noul SUV de talie mare. După-amiază, membrii Consiliului Executiv vor ţine două conferinţe de presă: la ora 15:00, Wayne Griffiths, Executive Vice-President Vicepreşedintele mărcii, responsabil pentru Vânzări şi Marketing şi Dr. Matthias Rabe, Vicepreşedintele mărcii, responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare. Ei vor prezenta noul Leon CUPRA R şi viitoarele proiecte CUPRA. La ora 16:30, Ned Curic, Vicepreşedintele mărcii, responsabil pentru Alexa by Amazon şi Dr. Matthias Rabe vor vorbi despre integrarea în gama SEAT a asistentului Alexa, un nou sistem inovator, care poate fi controlat prin comandă vocală. 

Compania SEAT se bucură în prezent de una dintre cele mai bune perioade din istoria sa. În ultimii patru ani, SEAT a obţinut o creştere de 30%. Anul trecut, compania a vândut aproape 410.000 de unităţi şi a realizat un profit operaţional în valoare de 143 de milioane de euro: cele mai bune rezultate pe care compania le-a obţinut vreodată. În primele 8 luni ale anului 2017, SEAT a  vândut peste 310.000 automobile, ceea ce reprezintă o creştere de peste 13% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Este cel mai bun rezultat din 2001 şi până acum.

Creşterile vânzărilor SEAT din 2017 se reflectă în rezultatele financiare din prima jumătate a anului. Profitul operaţional a crescut cu 40,9% în prima jumătate a anului, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2016, atingând valoarea-record de 130 de milioane de euro. Totodată, cifra de afaceri a repurtat un plus de 12,7%, ajungând la 5.054 milioane de euro, în primele 6 luni ale anului.

 CUPRA R, cel mai puternic şi exclusiv model SEAT: doar în ediţie limitată

 Noul SEAT Leon CUPRA R va atrage cu siguranţă atenţia la standul mărcii spaniole de la Salonul IAA 2017. Cel mai puternic model de şosea din istoria mărcii SEAT va fi, de asemenea, cel mai exclusiv model, având în vedere că va fi produs în doar 799 de exemplare. Noul SEAT Leon CUPRA R va fi disponibil cu transmisie manuală (310 CP) şi cu transmisie automată DSG (300 CP), cu 6 trepte de viteză şi tracţiune faţă. La exterior se remarcă anumite detalii speciale, precum elementele exclusive din fibră de carbon pe spoilerele faţă şi spate, pragurile laterale şi difuzorul din spate, precum şi oglinzile exteriore cu carcase de culoarea cuprului. De asemenea, se evidenţiază jantele şi cu pasajele roţilor, iar partea din faţă are un design mai dinamic în jurul prizelor de aer. SEAT Leon CUPRA R va fi disponibil începând cu finele anului 2017, iar cei 799 de proprietari norocoşi  se vor bucura de un interior care, de asemenea, prezintă detalii din fibră e carbon şi cupru, precum şi de volanul şi schimbătorul de viteze îmbrăcate în Alcantara®. Vor fi disponibile trei culori exterioare: Midnight Black, Pyrenees Grey (incluse în preţ) şi culoarea exclusivă Matte Grey.

Noul Leon CUPRA R dispune, de asemenea, de mai multe dotări speciale. Puntea din faţă a fost modificată, inclusiv suspensia cu reglare adaptivă Dynamic Chassis (DCC) şi frânele Brembo. Va fi oferit şi un nou sistem de evacuare. Este, deci, un model mai sportiv, dar mai ales unic, rezervat celor mai pretenţioşi 799 pasionaţi ai mărcii.

Noul SEAT Arona - Premieră mondială

Odată cu noua Arona, SEAT intră în segmentul modelelor crossover compacte. Mai mult, la Frankfurt vor fi demarate şi vânzările modelului Arona: comenzile pentru acest model vor putea fi plasate încă din ziua în care modelul va fi prezentat pentru prima dată publicului. Primele maşini vor fi livrate clienţilor la finele lunii noiembrie, iar preţurile pentru Germania şi Spania vor fi dezvăluite în prima zi dedicată presei.

Concepută pentru cei care caută un plus de senzaţii incitante în călătoriile lor, Arona îşi ocupă locul în gama SUV a mărcii SEAT, sub Ateca. Este al doilea model, după Ibiza, produs pe baza platformei MQB A0. Fabricat exclusiv în Martorell, aceste model se evidenţiază datorită designului, a înălţimii, lăţimii, a dimensiunilor sale compacte de crossover şi a gamei largi de dotări care permit personalizarea sa variată. Se remarcă, de asemenea, tehnologia avansată pentru siguranţă şi conectivitate. 

Arona continuă cea mai mare ofensivă de produs din toate timpurile, urmând modelului Ateca, versiunii Leon actualizate şi noii Ibiza şi va fi completată anul viitor de noul SUV de talie mare. 

Alexa by Amazon, asistentul dumneavoastră personal

SEAT va avea primele automobile din Europa echipate cu Alexa, serviciul interactiv pe bază de comandă vocală. Acesta va fi disponibil începând cu finele acestui an pentru Leon şi Ateca, iar de anul viitor şi pentru Ibiza şi Arona.

La Salonul Auto de la Frankfurt, SEAT îşi anunţă noul parteneriat cu Amazon, care a dezvoltat serviciul interactiv cu comandă vocală, Alexa. Colaborarea dintre SEAT şi Amazon are ca obiectiv integrarea unor soluţii inteligente şi optimizarea timpului petrecut de şofer în maşină.

Această dezvoltare implementată de SEAT pentru integrarea Alexa în mașină le va permite şoferilor să-și găsească ușor destinaţiile sau cel mai apropiat distribuitor auto sau, printre altele, un restaurant pentru cină. Dar acesta este doar începutul, deoarece dezvoltarea asistentului Alexa şi integrarea în gama SEAT abia au început.

Dezvăluirea denumirilor din care va fi ales numele noului SUV de talie mare al mărcii SEAT 

Votul public organizat de SEAT pentru găsirea denumirii SUV-ului SEAT de talie mare a dat naştere unor mari aşteptări. Iniţiativa #SEATseekingName (SEAT caută denumirea) a generat 9 propuneri de denumire pentru viitorul SUV al mărcii, cel de-al treilea din gamă. Acesta va fi oferit spre vânzare începând cu anul 2018. Cele 9 denumiri de locuri din Spania au fost selectate dintre cele 10.130 de propuneri primite. Astfel, la 12 septembrie se va stabili care dintre următoarele denumiri va intra pe lista finaliştilor:

Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco -- Teide

Marca va prezenta denumirile finaliste în cadrul conferinței de presă din 12 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Începând de atunci şi până în 25 septembrie, toţi cei care vor dori vor putea să-şi voteze favoritul la seat.com/seekingname şi seat.es/buscanombre. Denumirea care va primi cele mai multe voturi va fi numele câştigător.

Extinderea gamei CNG 

La acest salon, SEAT doreşte, de asemenea, să-şi evidenţieze potenţialul în domeniul propulsiei cu gaz CNG. După lansarea cu succes a variantelor CNG ale modelelor Leon şi Mii, acum a sosit timpul şi pentru SEAT Ibiza. Noul SEAT Ibiza 1,0 TGI va fi prezentat la Frankfurt ca dovadă a încrederii pe care marca SEAT o are în propulsia curată şi eficientă pe bază de gaz natural comprimat (CNG). Gazul natural comprimat reprezintă o alternativă eco, care se integrează optim între sistemele de propulsie clasice şi cele electrice. De asemenea, CNG îmbină ceea ce au mai bun de oferit cele două propulsii clasice (benzină şi diesel). Astfel emisiile de oxizi de azot sunt cu 85% mai reduse faţă de cele de la motoarele diesel, iar emisiile de CO sunt cu 25% mai mici decât cele ale motoarelor pe benzină.

Ibiza 1,0 TGI va fi produsă pe aceeaşi linie de producţie ca restul gamei, datorită flexibilității asigurate de noua platformă modulară MQB A0. Astfel, maşina va fi supusă aceloraşi teste-standard, ca de exemplu, avizului tehnic, controlului calităţii şi fiabilităţii. La acestea se adaugă garanţia generală SEAT şi toate calităţile gamei Ibiza: siguranţă, conectivitate, design, confort, precizie şi dinamism. Ibiza 1,0 TGI oferă trei rezervoare de combustibil: unul pentru benzină şi două pentru CNG. Motorul funcţionează perfect atât cu benzină, cât şi cu CNG şi oferă o autonomie mixtă totală de aproape 1.200 de kilometri (390 cu CNG) şi emisii de CO de doar 88 g/km în modul CNG. Nicio altă tehnologie nu se apropie de performanţele modelului Ibiza 1,0 TGI în ceea ce priveşte autonomia, iar în comparaţie cu autovehiculele electrice, şoferul nu trebuie să-şi facă griji că rămâne cu bateria goală sau fără combustibil. Disponibilă cu linia de echipare Style, Ibiza 1,0 TGI asigură costuri de exploatare reduse, datorită preţului mic al gazului CNG şi datorită eficienţei sale.

 

 

SEAT este singura companie care concepe, dezvoltă, produce şi distribuie automobile în Spania. Membră a Grupului Volkswagen, multinaţionala are sediul la Martorell (Barcelona), exportă 81% dintre autovehiculele sale şi este prezentă în peste 80 de ţări, prin intermediul reţelei sale compuse din 1.700 de dealership-uri. În 2016, SEAT a obţinut un profit operaţional de 143 de milioane de euro, cel mai mare din istoria mărcii şi a atins un volum de aproape 410.000 de autovehicule vândute în întreaga lume. 

Grupul SEAT are peste 14.500 de angajaţi specializaţi, la cele trei centre de producţie din Barcelona, El Prat de Llobregat şi Martorell, unde sunt fabricate modelele de mare succes Ibiza şi Leon. De asemenea, compania produce Ateca şi Toledo în Republica Cehă, Alhambra în Portugalia şi Mii în Slovacia.  

Multinaţionala dispune de un Centru pentru Dezvoltare Tehnică, un adevărat „centru de know-how”, care reuneşte peste 1.000 de ingineri, a căror misiune este aceea de a dezvolta cel mai mare investitor industrial în cercetare, dezvoltare şi inovaţie din Spania. SEAT dispune deja în gama sa de autovehicule de cea mai nouă tehnologie de conectivitate şi este în prezent implicată în procesul global de digitalizare a companiei, în vederea dezvoltării mobilităţii viitorului.