VERIFICATI DACA MASINA DUMNEAVOASTRA ESTE AFECTATA 

Pentru a face lucrurile cat mai simple pentru dumneavoastra, atat in cazul in care masina dumneavoastra SEAT este afectata, cat si in cazul in care nu este, am pus la punct un instrument care, prin intermediul seriei de sasiu (numarul de identificare) al masinii dumneavoastra, va confirma daca este afectata sau nu. 

> Catre verificare serie sasiu (numar de identificare) masina 

small_1978.jpg 

DUMNEAVOASTRA SUNTETI PRIORITATEA NOASTRA

Avand in vedere investigatia asupra motoarelor Diesel ale Volkswagen AG, va informam ca toate autoturismele SEAT noi dotate cu motoare EU6 corespund cerintelor legale fara exceptie. Mai mult decat atat, dorim sa va asiguram ca toate motoarele sunt sigure pentru conducere. Multumim pentru intelegere.

Consiliul de supraveghere al Volkswagen AG a analizat in detaliu in sedinta sa din 25.09.2015 situatia actuala. Compania regreta situatia creata si declara ca va face eforturi pentru clarificare situatiei, stabilirea responsabilitatilor si luarea masurilor ce se vor dovedi necesare. 
 small_1979.jpg


FAQ

> Sunt implicate si vehicule SEAT? Daca da, cate?

SEAT a asamblat in total 700,000 de autovehicule cu motor tip EA 189 dintr-un total de aproximativ 11 milioane anuntate de catre Volkswagen Group. Cele 700,000 de autovehicule au fost distribuite prin reteaua de vanzare internationala.

> Cum pot afla daca masina mea este afectata?

Pe acest site puteti verifica acum daca masina dumneavoastra SEAT este afectata sau nu, folosing seria de sasiu (numarul de identificare) a masiniii.

> Unde se afla seria de sasiu (numarul de identificare) a masinii mele?

Seria de sasiu (numarul de identificare) a masinii este o combinatie unica de 17 cifre si litere; o regasiti pe Certificatul de Inmatriculare (talon) si de asemenea pe masina dumneavoastra.

> Ce trebuie sa fac daca masina mea este afectata?

Va vom contacta cat mai curand posibil. In momentul de fata Volkswagen AG lucreaza impreuna cu departamentele de dezvoltare pentru a implementa masurile tehnice necesare.

> Ce motoare sunt implicate exact?

Autovehiculele afectate sunt cele echipate cu motoare Diesel EU5 de tip EA 189, de 1.2 l, 1.6 l si 2.0 l, cu 3 si 4 cilindri. Va vom informa asupra tuturor detaliilor referitoare la masinile implicate. Puteti continua sa folositi in siguranta autoturismul ca parte a vietii dumneavoastra cotidiene.

> Autoturismele SEAT implicate sunt sigure pentru conducere?

Confirmam faptul ca toate autoturismele sunt absolut sigure si pot fi conduse fara restrictii. Investigatia are ca obiect exclusiv emisia de substante poluante de catre motor.

> Este folosirea acestor motoare ilegala in Europa?

Volkswagen AG investigheaza in prezent daca exista abateri de la reflementarile europene privind emisiile. Va vom informa cat mai curand posibil.

> Ce trebuie sa fac daca suspectez ca autoturismul meu ar putea fi echipat cu un motor afectat?

In cazul in care este necesara o masura de service, proprietarii vor fi instiintati sa vina la service-ul nostru autorizat pentru a se lua masurile tehnice adecvate. Volkswagen AG garanteaza ca aceasta nu va presupune costuri din partea dumneavoastra. Suplimentar, pe acest site exista un instrument disponibil pentru dumneavoastra pentru a verifica daca masina dumneavoastra este afectata sau nu.

> Va implica costuri din partea mea?

Volkswagen AG isi asuma responsabilitatea totala si va acoperi costurile masurilor necesare.

> Am cumparat un autoturism nou care nu mi-a fost livrat inca. Este autoturismul meu implicat?

Toate autoturismele SEAT noi din UE dotate cu motoare conforme cu EU6 corespund cerintelor legale fara exceptie.

> Trebuie sa ii fac inspectie tehnica masinii mele?

Nu. Toate autoturismele sunt sigure si pot fi conduse fara restrictii.

> Sunt implicate si motoare EU6?

Nu, toate autoturismele SEAT noi din EU dotate cu motoare conforme cu EU6 corespund cerintelor legale fara exceptie.

> Ce motoare SEAT sunt implicate?

Modelele implicate sunt: Ibiza SC, Ibiza 5D, Ibiza ST, Leon II, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Toledo III, Noul Toledo, Exeo, Exeo ST si Alhambra.